Пъстърва с гъби и сметана
Печена пъстърва със сос от сметана и гъби.
Необходими продукти:
- 4 неголеми пъстърви
- 400 г печурки
- 100 г масло
- 300 мл течна готварска сметана
- 1 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 1/2 връзка копър
- сокът на 1 лимон
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рибите почистете добре и обтрийте щедро вътрешно и външно със сол и пипер.
2. Гъбите почистете и нарежете на шайби. Чесъна наситнете.
3. В тиган разтопете малко масло и запържете в него пъстървите за по 4 минути от страна. Прехвърлете ги в тавичка, в която ще са плътно една до друга, но няма да се застъпват. Включете фурната да загрява на 180 градуса.
4. В тигана от запечатването на рибата добавете 1 с.л. олио и 50 г масло. Запържете гъбите. Добавете сметаната, чесъна, лимоновия сок и останалото масло и с получения сос залейте рибата.
5. Печете за 15-20 минути във фурна. След изваждане поръсете с наситнен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ