Регистрация

Задушена пъстърва с мус

Задушена пъстърва с мус
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3506

Ароматна пъстърва под воала на чери сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пъстърва, предварително измита и подсушена
  • 2 с.л. зехтин
  • ½ ч.л.червен пипер
  • ½ ч.л. кимион
  • щипка сол
  • щипка черен пипер
  • 100 г чери домати
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. риган
  • 1 оранжева камба
  • 150 мл течна пълномаслена сметана

Начин на приготвяне:

1. Смесете 1 супена лъжица зехтин с червения пипер, кимиона, солта и черния пипер.

2. Мариновайте рибата в сместа от подправките и зехтина.

3. Задушете пъстървата заедно с камбата за около 16 минути.

4. Нарежете чери доматите и ги разбъркайте с останалия зехтин, мащерката и ригана.

5. Пасирайте чушката със сметаната.

6. Сервирайте задушената пъстърва върху оранжевия мус от чушки и покрийте със салсата от чери доматите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 ч.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта