Задушена пъстърва с мус
Средно | Порции 2
| Видяна: 3506
Ароматна пъстърва под воала на чери сос.
Необходими продукти:
- 1 пъстърва, предварително измита и подсушена
- 2 с.л. зехтин
- ½ ч.л.червен пипер
- ½ ч.л. кимион
- щипка сол
- щипка черен пипер
- 100 г чери домати
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. риган
- 1 оранжева камба
- 150 мл течна пълномаслена сметана
Начин на приготвяне:
1. Смесете 1 супена лъжица зехтин с червения пипер, кимиона, солта и черния пипер.
2. Мариновайте рибата в сместа от подправките и зехтина.
3. Задушете пъстървата заедно с камбата за около 16 минути.
4. Нарежете чери доматите и ги разбъркайте с останалия зехтин, мащерката и ригана.
5. Пасирайте чушката със сметаната.
6. Сервирайте задушената пъстърва върху оранжевия мус от чушки и покрийте със салсата от чери доматите.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 1 ч.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ