Регистрация

Пържен ориз с пастет от скариди

Пържен ориз с пастет от скариди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2455

Пилешки гърди с ориз и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 глави лук шалот, нарязани
  • 4 скилидки чесън
  • 4 червени чилита
  • 1 ч.л. пастет от скариди
  • 1 бр. обезкостени пилешки гърди, нарязани на малки парчета
  • 4 порции сварен ориз
  • 3 с.л. индонезийски сладък соев сос, ако не намерите може да ползвате и китайски тъмен соев сос
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. В блендер сложете лука, чесъна, чилитата и скаридения пастет.

2. Намажете уока с малко зеленчуково олио и го загрейте.

3. Сотирайте сместа с пастета докато покафенее леко.

4. Сложете парчетата пилешко, като не спирате да бъркате докато се сготвят.

5. Прибавете сварения ориз. Разбъркайте докато всичко се смеси хубаво.

6. Прибавете сол и пипер на вкус.

7. Сложете соевия сос.

8. Гответе докато всички продукти се абсорбират от ориза и оризът се загрее добре (около 10 мин.).

9. Поднесете с изпържено яйце, салата по избор и поръсено с пържен шалот и фино нарязан пресен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта