Регистрация

Пържен ориз с ананас

Пържен ориз с ананас
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4128

Ориз с пилешко, ананас, кашу, яйце и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пълна купа сварен бял ориз
  • 1/3 пресен ананас или малка консерва нарязан ананас, отцеден от сока
  • 2 бр. малки пилешки гърди, нарязани на ленти
  • шепа натрошено кашу
  • 1 стрък лимонова трева
  • нарязан зелен лук
  • нарязан кориандър
  • 2 скилидки чесън
  • резен джинджифил
  • 1 яйце
  • соев сос, сусамово олио
  • чили сос на вкус
  • олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките гърди на кубчета и фино наситнете чесъна и джинджифила. Запържете ги като разбърквате в малко олио за готвене и добавете лимоновата трева. Овкусете с малко соев сос.

2. Добавете ориза в уока и разбъркайте хубаво, така че да отделите зърната едно от друго. Сложете чили сос на вкус.

3. Направете кладенче в средата на ориза, чак до дъното на уока. Намалете огъня и счупете 1 яйце в кладенчето. Разбъркайте хубаво с китайски клечки и оставете яйцето да се стегне наполовина, след което разбъркайте много добре с целия ориз.

4. Добавете ананаса, едро нарязан. Поръсете с кашу и нарязан зелен лук. Овкусете със сол и пипер и малко сусамово олио. Разбъркайте.

5. Изключете котлона, извадете стръка лимонова трева, добавете нарязан кориандър, смесете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта