Регистрация

Пържено телешко с лук, чушки и картофи

Пържено телешко с лук, чушки и картофи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 866

Телешки хапки с картофи и пикантна нотка на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г крехко телешко месо - може и с мазнинка
  • 2 с.л. брашно
  • сол и пипер
  • 1,5 с.л. сладък червен пипер
  • лют пипер на вкус
  • 5 с.л. олио
  • 1 голям картоф
  • 1 голяма червена сладка чушка
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на тънки правоъгълници с дължина около 7 см. и ширина около 4 см. Важното е по-скоро да не са дебели и да не са прекалено малки, пък размерите - както дойдат.

2. Лука нарежете на полумесеци, картофите - на гредички, а чушката - на тънки ивици.

3. Телешкото месо веднага след нарязването поръсете със сол, лют, червен и черен пипер и брашното и оставете настрани докато направите и останалите продукти. Картофът режете последен, за да не потъмнее.

4. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган и положете месцата да се запържат за по 3 минути от страна. Работете с щипки - много бързо и лесно е. Вадете готовите месца в чиния.

5. Изсипете в тигана картофите, бъркайте 5-6 минути, добавете лука, бъркайте докато омекне и се раздели на отделните влакна от полумесеца, а след това прибавете и чушката. Мешайте още 4-5 минути като овкусите със сол и пипер. Можете да опикантите още по желание.

6. Върнете месото в тигана, намалете огъня, сложете капак и оставете да се готви 20 минути. Опитайте на подправки и при необходимост доовкусете.

7. Сервирайте по желание с бял ориз или пресни зеленчуци. Филийка хляб може да помогне да потушите огъня, ако сте опикантили стабилно.

 

Източник: YouTube/Neues Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта