Пържено телешко с лук, чушки и картофи
Телешки хапки с картофи и пикантна нотка на тиган.
Необходими продукти:
- 500 г крехко телешко месо - може и с мазнинка
- 2 с.л. брашно
- сол и пипер
- 1,5 с.л. сладък червен пипер
- лют пипер на вкус
- 5 с.л. олио
- 1 голям картоф
- 1 голяма червена сладка чушка
- 1 глава лук
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо нарежете на тънки правоъгълници с дължина около 7 см. и ширина около 4 см. Важното е по-скоро да не са дебели и да не са прекалено малки, пък размерите - както дойдат.
2. Лука нарежете на полумесеци, картофите - на гредички, а чушката - на тънки ивици.
3. Телешкото месо веднага след нарязването поръсете със сол, лют, червен и черен пипер и брашното и оставете настрани докато направите и останалите продукти. Картофът режете последен, за да не потъмнее.
4. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган и положете месцата да се запържат за по 3 минути от страна. Работете с щипки - много бързо и лесно е. Вадете готовите месца в чиния.
5. Изсипете в тигана картофите, бъркайте 5-6 минути, добавете лука, бъркайте докато омекне и се раздели на отделните влакна от полумесеца, а след това прибавете и чушката. Мешайте още 4-5 минути като овкусите със сол и пипер. Можете да опикантите още по желание.
6. Върнете месото в тигана, намалете огъня, сложете капак и оставете да се готви 20 минути. Опитайте на подправки и при необходимост доовкусете.
7. Сервирайте по желание с бял ориз или пресни зеленчуци. Филийка хляб може да помогне да потушите огъня, ако сте опикантили стабилно.
Източник: YouTube/Neues Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ