Пържено свинско с варена елда
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3882
Свинско с моркови и лук на тиган и гречка за гарнитура.
Необходими продукти:
- 500 грама свинско
- 1 глава лук
- 1 морков
- 3 с.л. доматено пюре
- 2 ч.ч. елда (гречка)
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. мазнина за пържене
- малко вода
Начин на приготвяне:
1. Сварете елдата до готовност.
2. Свинското нарежете на хапки, лука - наситнете, а моркова - рендосайте.
3. В тиган сипете малко мазнина, добавете морковите, лука и месото, сипете вода и запържете за 10 минути.
4. Добавете доматеното пюре и подправки на вкус и оставете да къкри до готовност.
5. Сервирайте с варена елда за гарнитура.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ