Свински хапки с елда и зеленчуци
Как се готви елда със свинско, лук и моркови?
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 500 г свинско месо
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 200 г лук
- 200 г моркови
- 3 скилидки чесън + 3 с.л. олио
- 300 мл елда + 1 ч.л. сол
- 600 мл вода
- 50 г масло
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското месо на хапки. Морковите рендосайте на едро ренде. Лука наситнете.
2. В голям тиган сгорещете 2 с.л. олио и изсипете вътре мръвките. Гответе на умерен огън 10 минути като бъркате периодично. Овкусете със сол и пипер и извадете в отделен съд.
3. В същия тиган изсипете лука, гответе 3 минути, добавете морковите и бъркайте и гответе още 2 минути. Изсипете намачкания чесън, залейте с 3 с.л. олио и размешайте добре.
4. Върнете мръвките в тигана, поръсете измитата елда отгоре, посолете, залейте с водата, добавете бучка масло, разбъркайте.
5. Щом кипне сложете капак и оставете да се готви 25 минути на слаб към умерен огън.
6. Разбъркайте финално в края на готвенето, поръсете с листа наситнен магданоз и поднесете.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ