Пържено заешко с моркови в масло
Задушено заешко в маслен сос с бяло вино.
Необходими продукти:
- 2 малки зайчета
- 200 грама масло - 150 за пърженето и 50 за соса
- сол и черен пипер на вкус
- 1 голяма глава лук
- 4 моркова
- мащерка и розмарин - пресни или сухи
- 200 мл бяло вино
- 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Махнете кожата от гърба на зайците, отрежете предните и задните крака, а тялото разделете на три сравнително равни части. Посолете и опипрете хубаво от всички страни заешките парчета.
2. Сгорещете масло в дълбок уок с капак и в него изпържете заешките късчета.
3. Нарежете лука и морковите на дребно и ги овкусете с мащерката и розмарина.
4. В уока, където се е пържило заешкото, съберете всички вече готови месца, изсипете при тях половината от морковите и 200 мл бяло вино и затворете под капак. Намалете огъня и гответе един час, като периодически вдигате капака и заливате месото с образувалия се на дъното винен сос.
5. След 45 минути добавете и останалите моркови, които ще придадат хрупкава свежест на ястието.
6. Направете сос за заливане като разтопите 50 грама масло и в него добавите 1 с.л. брашно. Залейте заешкото с него. Опитайте на вкус и ако е нужно, добавете още подправки.
Най-важните съставки
Хранителна стойност
620 калории
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ