Салата със заешко, крутони и чушки
Предястие с печени чушки, заешко месо, маслини и пържени крутони в масло.
Бон Апети
Излъен на 31.07.2017
Странна салата, която може да бъде и вкусно основно приготвят Лора и Стоян, като правят предястието с месото от цял заек. Получава се питателна храна, добър мезерлък за твърдо гориво или пък стабилно прихапване, което може да измести акцента от основното. Така че внимавайте кога сервирате тази вкусотия.
Първо заекът се вари до готовност в компанията на мащерка. След това месото му се отделя от костите и се реже на малки хапки. Те пък се смесват с наситнен лук и нарязано голямо количество печени червени чушки. Добавят се маслини на шайби, затова дори и да не използвате предложените в рецептата каламата, поне си купете маслини без костилка. Иначе чистенето ще ви отнеме много време. Към салатата се добавя и магданоз, после се овкусява със сол, черен пипер, оцет и зехтин и се разбърква.
Но това не е всичко. Няколко филии бял хляб се нарязват на кубчета и се запържват с масло. Така салатата получава и тестена нотка от хрупкави крутони, които се сервират със заешкото и зеленчуците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ