Регистрация

Пържени яйца със сирене и чушки



Пържени яйца със сирене и чушки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1467

Яйца на очи със сирене, масло и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Българска ядосана манджа се готви в Кухнята на Звездев, като разбираме, че ястието е вид миш-маш или рецепта за пърженко, но направено с  много мерак. Гозбата е идеално безмесно основно с дълга традиция, а защо се казва "ядосана манджа", ще разберете във видеото.

Приготвянето е лесно. Първо в тиган се прави сосче от цвърчащо олио, в което се запържва червен пипер и брашно. После в съда полягват белени печени червени чушки. Върху тях се чукват яйца и се разпределя сиренето. Можете да го натрошите отгоре или да го подредите на гредички между яйцата. Ястието се оставя под капак докато се запържат яйчицата до желаната готовност - рохки или твърди. На финала се подправя със сол и магданоз и се сервира. Това е всичко - просичко за българина и трогателно за чужденците.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта