Бърз миш-маш със сирене и зеленчуци
Лесни бъркани яйца с домати, чушки, лук и сирене.
Пак влизаме в кухнята на чаровната влогърка Диана Митова-Попова - Диди, която ни представя една много бърза и лесна рецепта за обяд. Пред очите ни оправният кулинар се справя със сложната задача да нахрани набързо децата си преди следобедния сън. За бърканите яйца, които приготвя използваме само няколко продукта и дори не се добавя мръвка. Четири яйца, около 150 грама сирене, глава лук, малко чушлета и 2-3 домата са предостатъчни за този вкусен домашен обяд.
Първо нарязваме лука и го запържваме под капак в зехтин. Добавяме и наситнените чушки и оставяме да се готви докато си обелим и нарежем доматите. Изсипваме ги в тигана при зеленчуците и чукваме яйчицата. Пържим известно време докато яйцата се втвърдят и обгърнат зеленчуците. На спрян котлон добавяме сиренето, като го натрошаваме с ръце и разбъркваме. Остава само да прибавим и наситнения пресен магданоз и омлетът е готов за сервиране. Ето как бързо и лесно поколения наред българската жена е спасявала обяда по вкусен и ефектен начин - с миш-маш със зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ