Пържени спагети с рибено филе
Пържени прозрачни китайски спагети с риба и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 шепи китайски спагети
- 500 г рибено филе
- счукан чесън
- настърган джинджифил
- 5 стръка аспержи, тънко нарязани
- червени сладки чушки, нарязани на ленти
- 1 с.л. сос от стриди
- 1 с.л. рибен сос
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. китайско вино за готвене (мирин)
- сусамово олио
- захар на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете тенджера с вода на котлона, докато заври. Изключете огъня и накиснете спагетите за 3 мин.
2. Изплакнете със студена вода от чешмата и заделете.
3. Мариновайте рибата със смес от сос от стриди и рибен сос и заделете.
4. Сотирайте половината джинджифил и счукан чесън, докато усетите аромата им. Добавете маринованата риба и изпържете филето от двете страни до покафеняване, прибавете нарязаните аспержи, червените чушки и пържете като разбърквате за 1 мин. и заделете.
5. Сгорещете уок или тиган и изчакайте олиото да запуши. Сотирайте джинджифила и чесъна докато усетите аромата им.
6. Бързо прибавете охладените спагети и пържете като разбърквате на силен огън, докато ферментиралата соева паста овкуси напълно спагетите.
7. Прибавете соевия сос, виното, сусамовото олио и захар на вкус. Разбъркайте хубаво.
8. Сложете в чиния и поднесете покрито с изпържените рибени филета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ