Регистрация

Пържени сармички с гъби и ориз

Пържени сармички с гъби и ориз
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1632

Зелеви сарми на тиган с оризово-гъбен пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зелка
  • 1 ч.ч. ориз
  • 150 г гъби
  • 1 глава лук
  • мазнина за пържене
  • сол и пипер на вкус
  • пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Сварете хубаво ориза.

2. Сгорещете мазнина за пържене, нарежете лука и гъбите и запържете първо лука, а след това към него добавете и гъбите.

3. Отделете зелевите листа от кочана и ги кипнете съвсем леко в голямо количество подсолена вода.

4. Смесете гъбената запръжка със сварения и отцеден ориз и добавете сол, пипер и малко пресен копър по желание.

5. От зелевите листа и плънката оформете сармички, които пържете в тиган до силно златисто. Ето ви един различен вариант за зелеви сарми.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта