Пържени рибни пръчици със сусам
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 3619
Мезенца с панирано филе от риба на хапки.
Необходими продукти:
- 500 грама филе от риба (треска, тилапия, пангасиус, сьомга)
- 1 яйце
- 50 грама сусам
- сол и черен пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибата на продълговати филенца в стил "пръсти" или пръчици.
2. Разбийте яйцето със сол и черен пипер
3. Разстелете сусама в удобен съд.
4. Сгорещете хубаво мазнината.
5. Овъргалвайте всяко филенце първо в яйцето, след това в сусам и пържете от всички страни до готовност (около 5-7 мин. на страна).
6. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди и сервирайте.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, олио, пангасиус, растителна мазнина, сол, сол и пипер, сьомга, тилапия, треска, филе от сьомга, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ