Регистрация

Пържени ребърца с аромат на кафе

Пържени ребърца с аромат на кафе
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3070

Свински ребра с бира и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр. свински ребърца
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 6 с.л. бира
  • ½ пакет инстантно кафе 3 в 1
  • щипка сол
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 3 скилидки чесън (накълцани на ситно)
  • олио
  • малко вода
  • 2 см. джинджифил (ситно накълцан)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте ребрата със сусамовото олио, бирата, солта и светлия соев сос за около 10 мин. Поставете ребрата в отделна купа и оставете настрана маринатата.

2. Добавете ¼ от пакетчето с инстантно кафе и царевично брашно към ребрата и разбъркайте добре. Оставете настрана.

3. Добавете остатъка от кафето и малко вода към маринатата.

4. Загрейте олиото и изпържете всичките ребърца, докато повърхността им придобие златистокафяв цвят. Когато са готови, ги извадете и ги поставете в чиния.

5. Довавете олио и запържете чесъна с малко джинджифил, докато започне да ухае приятно. След това добавете маринатата. Оставете да заври.

6. Накрая полейте изпържените ребра с получения сос.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта