Пържени пилешки късчета, запечени с цитруси
Пържено пилешко, мариновано в кефир и допечено с лимони и портокали.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле или 700 г гърди или 900 г пилешки бутчета
- 200 мл майонеза или кефир
- 1 лимон
- 2 портокала
- брашно за панировката
- растителна мазнина за пърженето
Начин на приготвяне:
1. Пилето разделете на порции като гърдите се превърнат в 4 филета, крилцата се разделят на горно и средно с долно, а бутчетата - на бут и парти бутче.
2. Прехвърлете парчетата в купа, залейте с кефир или майонеза, обтрийте добре и приберете в хладилник за 2 часа.
3. Маринованите пилешки парчета овкусете със сол и пипер, овалвайте в брашно и запържете в сгорещена растителна мазнина. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.
4. Обелете лимона и портокалите. Разделете на парченца и всяко парче разрежете на 3 части, като се стремите да не остане някоя семка, защото ще направи ястието горчиво.
5. Вземете йенска тенджера с капак или буркан от 2 литра с метален капак. Редете пласове пиле и цитруси като започнете с месо и завършите с плодове. Затворете капака.
6. Печете 1,5 часа на 170 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ