Пържени пилешки крилца със соев сос и мед
Хрупкави пилешки крилца на тиган със солено-сладък сос.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца
- 100 мл соев сос
- 2 с.л. мед
- 2-3 скилидки чесън
- сол и пипер
- 1 с.л. червен пипер (още по-добре, ако имате пушен)
- лют пипер по желание
- растителна мазнина за готвене
- 1 ч.л. царевично нишесте (може да замените с бяло брашно) + 1 с.л. студена вода
- бял сусам по желание
Начин на приготвяне:
1. Крилцата почистете и разрежете през фалангите, за да се разделят на горна и средна част. Не купувайте крилца, които имат и най-долната част, защото тя е практически неядлива.
2. Прехвърлете в купа и поръсете със сол и пипер, като не прекалявате със солта - все пак соевият сос е солен.
3. Сгорещете олиото в голям и дълбок тиган, като сипете мазнина, колкото да покрива дъното. Пържете на умерен огън крилцата за по 3-4 минути от страна или докато не прецените, че са готови. По-горната част на крилцето изисква по-дълго пържете от по-долната и тънка част, така че съобразете и това. Готовите крилца съберете в купа.
4. Смесете соевия сос с намачкания чесън, меда, червения пипер и лют пипер по желание и на вкус. Сипете в тигана от пърженето без да изливате мазнината и подгрейте до кипване.
5. Смесете брашното и водата и разбъркайте. Сипете в тигана и намалете огъня на слаб. Разбъркайте и добавете изпържените крилца. Мешайте и гответе няколко минути и извадете.
6. Поднесете с поръска от бял сусам по желание, подходяща гарнитура и подобаваща напитка и се насладете.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ