Пържени патладжани със зеле, моркови и майонеза
Салата от патладжани с майонеза, кашкавал и пресни зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г патладжани
- 150 г кашкавал
- 150 г прясно зеле
- 1 голям морков
- 1-2 скилидки чесън
- 2 с.л. майонеза
- 3-4 с.л. олио
- сол
- пресен копър по желание
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните нарежете на кръгчета с дебелина около 2 см. и след това разполовете кръгчтата. Поръсете със сол и оставете настрана за 10-15 минути.
2. През това време наситнете зелето и рендосайте моркова, чесъна и кашкавала. Смесете ги заедно и залейте с майонезата. Посолете и разбъркайте.
3. Патладжаните отмийте под течаща вода, а можете и да накиснете за 5 минути. След това отцедете добре и положете върху хавлиена кърпа, за да се попие водата.
4. Сгорещете олиото в тиган и пържете на умерен огън за по 2-3 минути от страна патладжанените парченца. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка.
5. Готовите патладжани прехвърлете в голяма чиния тип плато и отгоре разпределете зеленчуковата смес. По желание поръсете с наситнени листа копър и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ