Регистрация

Пържени патладжани със зеле, моркови и майонеза

Пържени патладжани със зеле, моркови и майонеза
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 895

Салата от патладжани с майонеза, кашкавал и пресни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г патладжани
  • 150 г кашкавал
  • 150 г прясно зеле
  • 1 голям морков
  • 1-2 скилидки чесън
  • 2 с.л. майонеза
  • 3-4 с.л. олио
  • сол
  • пресен копър по желание

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните нарежете на кръгчета с дебелина около 2 см. и след това разполовете кръгчтата. Поръсете със сол и оставете настрана за 10-15 минути.

2. През това време наситнете зелето и рендосайте моркова, чесъна и кашкавала. Смесете ги заедно и залейте с майонезата. Посолете и разбъркайте.

3. Патладжаните отмийте под течаща вода, а можете и да накиснете за 5 минути. След това отцедете добре и положете върху хавлиена кърпа, за да се попие водата.

4. Сгорещете олиото в тиган и пържете на умерен огън за по 2-3 минути от страна патладжанените парченца. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка.

5. Готовите патладжани прехвърлете в голяма чиния тип плато и отгоре разпределете зеленчуковата смес. По желание поръсете с наситнени листа копър и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта