Хацилим - разядка от патладжани с майонеза
Дип от печени патладжани с чесън и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 кг патладжани
- по 1/2 ч.л. сол и пипер
- 2 ч.л. захар
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте и надупчете с вилица. Подредете в тава, застлана с хартия за печене и пъхнте във фурната. Печете за 45 минути на 200 градуса.
2. Готовите патладжани охладете, разполовете по дължина и с лъжица изгребете вътрешността.
3. Наситнете сърцевината много добре и прехвърлете в купа.
4. Добавете солта, пипера, захарта, намачкания чесън, лимоновия сок и майонезата.
5. Разбъркайте на гъста каша и прехвърлете в съд за сервиране.
6. По желание поднесете с хляб за потапяне или арабска питка.
(Ако искате рецептата да е веганска, можете да замените майонезата със сусамов тахан)
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ