Регистрация

Пържени оризови бонбони с шоколад

Пържени оризови бонбони с шоколад
Лесно   |   Порции 20-30 бонбона   |   Видяна: 1515

Мочи - японски оризови бухти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 и 1/3 ч.ч. оризово брашно
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.ч. вода
  • шоколад или шоколадов чипс (около 100-120 г)
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете оризовото брашно. Добавете царевичното нишесте и налейте водата. С тези три продукта трябва да замесите нелепнещо тесто. Разбъркайте първо с шпатула, после оформете на ръка.

2. Начупете шоколада на малки парченца. Цяло квадратче може и да се окаже големичко, затова е по-добре да използвате шоколадови капки.

3. С ръце чупете от тестото и разстилайте в дланта си на блатче. Слагайте шоколад в средата и завивайе кръгли топчици.

4. Когато сте готови с цялото тесто загрейте в дълбок съд олио за пържене на маслена баня и си пригответе тава за вадене, застлана с домакинска хартия.

5. Пържете на умерен огън мочито за по 40-тина секунди, като въртите почти постоянно. Вадете в тавата, беа да допирате хапките една до друга.

6. По желание на фнала украсете като поръсите с пудра захар, оваляте в какао или топнете в разтопен шоколад. Оригинално мочи се поднася без украса, но можете да импровизирате.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта