Тиквени бонбони от лимец
Български бонбони от тиква с лимец, мед и орехи.
Бон Апети
Излъчен на 20.12.2017
Медени трюфели или български бонбони с мед, тиква, орехи, бисквити и ароматни подправки спретват Лора и Стоян, като залагат на все родни продукти за направата на този вкусен десерт. Да сготвите домашни бонбони е жест на внимание и загриженост, но да намерите рецепта за български домашни бонбони е доказателство за развитието на кулинарни ценности и качества в семейството. Затова Бон Апети помагат с тази рецепта, която е подходяща дори за Бъдни вечер, ако успеете да си намерите вегански бисквити.
Първо тиквата се изпича. Можете да си купите и готово печена от топлата витрина на някой хипермаркет. През това време зрънцата лимец киснат във вода, а два часа след заливането си, се сваряват. Стафидите пък набъбват, напоени в ром. Сърцевината на печената тиква се отделя в купа, овкусява се със захар и мед, ароматизира се с джинджифил и канела и се пюрира до гладкост. Към нея се добавят отцедените зрънца лимец, нарязани орехови ядки и натрошени бисквити. Всичко това се разбърква добре, за да се превърне в нестандартно тиквено тесто.
С ръце от тестото се оформят кръгли бонбони. Овалват се в украса по желание - наситнени ядки, какао, кокосови стърготини, шарени пръчици. А после се подреждат в красив поднос и се сервират като изискан и вкусен десерт.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ