Регистрация

Пържени карфиолени розички с панировка

Пържени карфиолени розички с панировка
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 992

Паниран карфиол с коричка от галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 л вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 кг карфиол
  • 125 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют сос или чили сос
  • 70 г царевично нишесте
  • 250 мл вода
  • 200 г галета
  • около 500 мл олио или друга растителна мазнина за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Почистете карфиола, разделете на розички и измийте розичките. Изсипете водата в тенджера, подгрейте, разтворете 1 с.л. сол и пуснете карфиола вътре. Варете 4 минути и извадете с решетъчна лъжица. Оставете топлината да подсуши остатъчната вода от розичките.

2. Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете лука и чесъна на прах, солта, лютия сос, царевичното нишесте и залейте с 250 мл вода. Разбъркайте на каша.

3. Сипете галетата в друга купичка.

4. С щипки или пинсети топвайте всяка розичка първо в течната панировка, след това в галетата. Редете в чиния.

5. Застелете си чиния с домакинска хартия. В касерола сипете растителната мазнина и сгорещете на силен огън.

6. Изпържете на порции розичките като готвите за по 3:30 мин.

7. По желание поднесете с чеснов сос или друг сос по избор.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта