Регистрация

Пържени картофени хлебчета с кашкавал

Пържени картофени хлебчета с кашкавал
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1445

Питки от картофи с плънка от кашкавал. Подобие на пържена баничка от картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 г картофи
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. растителна мазнина (олио или зехтин)
  • 1 сочна връзка магданоз - само листата
  • 1 яйце
  • 250 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 150-200 г кашкавал
  • олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете и сложете цели в тенджера. Залейте с вода и варете под капак 25 минути след кипване.

2. Прехвърлете картофите в купа и ги намачкайте с преса.

3. Добавете 2 с.л. растителна мазнина, наситнените листа на връзка магданоз, сол, черен пипер и 1 яйце. Разбъркайте.

4. Пресейте брашното и бакпулвра отгоре и замесете тесто. Леко е лепкаво, но с качествено набрашняване се обуздава.

5. Разделете тестото на 2 равни части. Върху набрашнен плот набрашнете едната и разточете на кръгъл блат като за пица. Разточете след това и второто парче на същата по големина плоска питка с дебелина около 2 см.

6. Нарежете кашкавала на 6 продълговати парчета и ги подредете с отстояние едно от друго на едната кора от ръба към центъра. Отгоре захлупете с втората кора и прещипете с вилица краищата.

7. С нож нарежете 6 триъгълни парчета все едно режете пица, като следите кашкавалът да е в средата на всяко парче. След това прещипете краищата, ако има нужда.

8. Сгорещете олио в тиган колкото да покрива дъното на умерен огън. Гответе за по 2-3 минути от страна хлебчетата и вадете в отделен съд. Поднесете за заксука, основнно или междинно прихапване.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта