Регистрация

Пържени гночи със скариди и лимон

Пържени гночи със скариди и лимон
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2470

Екзотични и пикантни кнедли, запържени с вино и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

За гремолатата:

  •   кората на един лимон
  •   две супени лъжици нарязан магданоз
  •   1 скилидка чесън

За гночите:

  •   2 супени лъжици масло
  •   1 супена лъжица зехтин
  •   ½ кг. гночи (кнедли)
  •   няколко скариди
  •   1 супена лъжица сушен лют пипер
  •   ¼ купа моркови, настъргани
  •   ¼ купа целина, настъргана
  •   2 супени лъжици ситно нарязан зелен лук
  •   1 супена лъжица смлян чесън
  •   2 супени лъжици пресен лимонов сок
  •   ¼ чаша бяло вино
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне:

За гремолатата:

1. Смесете и накълцайте всички съставки. Използвайте умерено за подправяне на спагети, риба и пържено месо.

За гночите:

1. Загрейте маслото и зехтина заедно, добавете и лютия червен пипер. Добавете гночите, морковите и целината и ги запържете на средно висока температура за няколко минути докато крайчетата на гночите покафенеят и зеленчуците омекнат.

2. Добавете скаридите, зеления лук, лимоновия сок и виното и оставете ястието да къкри за около 1- 2 минути, добавете сол на вкус.

3. Сервирайте в голяма купа и поръсете с гремолатата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта