Пържена полента
Средно | Порции 1-2
| Видяна: 7746
Пържен италиански хляб.
Необходими продукти:
- 3¼ ч вода
- ¾ ч.л. сол
- 1 ч.ч. царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте необходимите продукти в тенджерка на средно силен огън докато започнат бавно да врят.
2. Намалете огъня на слаб и варете 15 мин. като разбърквате често.
3. Сложете готовата полента във формичка за хляб.
4. Изчакайте да се охлади напълно и нарежете на филийки с дебелина около 5 см.
5. Изпържете ги на умерен огън в тиганче, в което сте сложили 2 с.л. масло, за 10 мин. от всяка страна, докато станат хрупкави.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ