Пълнено шкембе с ориз и черен дроб
Различна шкембе чорба с дробчета и праз лук.
Бон Апети
Излъчен на 01.12.2015
Запръжка от праз лук с черен дроб звучи добре. Още по-вкусно започва да става ястието, когато към него се добави и бисерен ориз, но тази рецепта е страхотна, затова чуйте и вижте какво се прави след като е готова запръжката. Тя служи за плънка на сарми, чиято обвивка е телешко шкембе. Да - в парчетата шкембе се увива своеобразната дроб сарма, а след това всичко ври заедно докато се смесят вкусовете. Остана поднасянето - рулцата с шкембе и черен дроб се режат на кръгчета, за да се вижда цялата изкусителност на ястието. За финал се залива с част от бульона от варенето и традиционния сос за шкембе чорба с оцет и чесън. Не сте хапвали такова ястие с телешко стомахче, нали?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ