Пълнено свинско с бекон, гъби и пушено сирене
Руло от свинско бонфиле с вкусна гъбена плънка и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 500 г свинско бонфиле
- 200 г пресни печурки
- 150 г пушено сирене
- 150 г бекон
- 100 г кашкавал – настърган
- 100 г крема сирене
- 30 г горчица
- 150 мл бяло вино
- мащерка
- чубрица
- черен пипер
- сланина (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разрежете контрафилето през средата по широчина, като не го дорязвате докрай, така че месото да стане тънко на един цял лист.
2. От едната страна намажете месото с крема сирене, а върху него и с горчица.
3. Нарежете гъбите и бекона на кубчета, пушеното сирене на кръгчета, а сланината – на ленти.
4. Наредете кръгчетата пушено сирене малко след началото на месото (така че да може да се завие на руло), а върху тях разпределете гъбите, бекона и поръсете с подправки на вкус. Най-отгоре сложете лентите сланина по желание. Завийте рулото и го завържете с конец, така че да остане стегнато.
5. Поставете в подходяща тава, на дъното на която сте изсипали бялото вино. Добавете и 200 мл вода. Покрийте хубаво тавата с метално фолио.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 1.40 часа, след което махнете фолиото и допечете за още половин час.
7. Веднага щом извадите от фурната, поръсете с настърган кашкавал.
8. Поднесете топло с любимия си сос за меса и лека гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ