Регистрация

Пълнено пиле със спанак, сирене и сметана

Пълнено пиле със спанак, сирене и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 9443

Пилешки хапки с бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет листа от спанак (300 г)
  • ½ ч.ч. заквасена сметана
  • ½ ч.ч. настъргано сирене Пепър Джак (или друг вид сирене по избор)
  • 4 скилидки чесън, счукани
  • 4 бр. обезкостени пилешки гърди, без кожата, нарязани на парчета не по-дебели от 3-4 см.
  • 1 щипка черен пипер
  • 12 резена бекон

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 190°С.

2. Поставете спанака в голяма стъклена купа и загрейте в микровълнова печка за 3 минути, като разбърквате от време на време, докато спанакът омекне. Прибавете сметаната, сиренето „Пепър Джак“ и чесъна и разбъркайте.

3. Поставете пилешките гърди върху чиста повърхност и изсипете част от спаначената смес върху тях. Завийте пилешкото, така че спанакът да се загърне и след това увийте всяко парче пилешко с два резена бекон. Забийте по една клечка за зъби, за да не се разтворят рулцата и ги наредете в плитка тава.

4. Печете, без да покривате съда за 35 минути в предварително загрятата печка, след това увеличете огъня на 260°С и оставете за още 5 до 10 минути, за да покафенее беконът.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта