Регистрация

Пълнени чушки с гъби и кашкавал

Пълнени чушки с гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3309

Лодки от чушки с гъбена плънка и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 сладки чушки
  • 500 грама гъби
  • 2 домата
  • 1 глава лук
  • 50 грама кашкавал
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. сухари (галета)
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • черен пипер и сол на вкус
  • други подправки по желание
  • 4 с.л. масло

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука, доматите и гъбите на ситно.

2. Сгорещете растителната мазнина и пържете в нея, като добавите подправки на вкус и намачкания чесън.

3. Разполовете чушките по дължина и ги почистете от семките.

4. Напълнете с така приготвената плънка, поръсете с галета и настърган кашквал и сложете по малко масло върху всяка лодка.

5. Подредете в тава, застлана с хартиено фолио за печене и гответе в средата на фурна на 200 градуса за около 25 минути или докато не прецените, че ястието е готово.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта