Печени чушки с яйце и сирене
Чушки на фурна със сирене и яйце по български.
Пълнени чушки със сирене - кулинарна класика от България, която се готви навред из света, стига в кухнята да попадне бяло саламурено сирене, което трудно се намира извън Балканите. Това е идея за вкусен лек обяд или за диетична вечеря, а чаша вино се връзва идеално с тази полезна, лесна за направа и апетитна храна. Как да си я сготвите - показват в канала Всегда Вкусно.
Първо сиренето се натрошава в купа и се поръсва с малко захар и черен пипер. Добавят се яйцата и се размесва на каша. Правилото е на 100 г сирене - едно яйце. В сместа се добавя наситнен пресен магданоз и след това почистените чушки се пълнят със сиренения крем. Добре е да изберете зеленчи чушки, защото ненатрапчивата им сладост най-вкусно се връзва с плънката. Всяка напълнена чушка се запечатва с брашно, за да не се излее съдържанието ѝ. Остава да покапете с мазнинка и да пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. После ястието е готово. А как точно се приготвя - гледайте във видеото по-горе. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ