Пълнени гъби с чесън и сметана
Кошнички от гъби със сметанов сос.
Необходими продукти:
- 8 големи печурки – пресни (имайте още 1-2 гъби в запас, ако остане плънка)
- 200 мл млечна течна незаквасена сметана с висока масленост
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. бял или черен пипер (с бял пипер е по-фино)
- 1 ч.л. горчица по желание
- листа прясна билка за украса
Начин на приготвяне:
1. Махнете пънчетата на гъбите, а кошничките почистете добре.
2. Изсипете сметаната в купичка, добавете солта, пипера и намачкания или минат през преса чесън и разбъркайте много хубаво.
3. Ако ще добавяте горчица, изсипете я при останалите продукти, но помнете, че не всеки харесва комбинацията от гъби с горчица.
4. Положете гъбите в тава, застлана с хартия за печене с отвора на кошничките нагоре.
5. Разпределете сметановата смес в кошничките и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
6. Извадете от печката, оставете 5 минути да се охладят и прехвърлете в индивидуални порции. Гарнирайте с прясна билка по избор (копър, босилек, магданоз).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ