Пълнени гъби с бекон и кашкавал
Гъбени кошнички с кашкавал и бекон.
Необходими продукти:
- 12 големи гъби
- 200 г бекон, шунка или друг колбас по избор
- 6 кисели краставички
- 50 г масло
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 120 г кашкавал
- магданоз за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Гъбите разделете на пънчета и кошнички. Измийте добре и при нужда обелете.
2. В купа нарежете на много ситно бекона, киселите краставички и пънчетата, ако са годни за ядене (не всяка гъба има вкусни и сочни пънчета).
3. Подредете гъбите с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене.
4. Маслото на стайна температура разбъркайте с намачкания на паста чесън. Разпределете в гъбите.
5. Овкусете кошничките със сол и пипер.
6. Напълнете с плънката.
7. Рендосайте кашкавала и половината от него разпределете върху кошничките. Може и по-малко от половината, ако са препълнени.
8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
9. Извадете, поръсете останалия рендосан кашкавал. Плънката вече ще е слегнала. Върнете обратно във фурната за до 5 минути. Ако гъбите са се сготвили, върнете в изключена фурна. Ако ли не - намалете на 180 градуса.
10. Готовите гъби поднесете с украса от листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ