Пълнена постна зелка с ориз, боб и гъби
Средно | Порции 3-6
| Видяна: 4159
Турски десерт със захарен сироп и телешка супа по финландски.
Бон Апети
Сезон 5
Излъчен на 28.10.2014
Днес ще готвим мултинародна кухня:
- Шекерпаре - турски сиропирани сладкиши в стил тулумбички с грис и шам-фъстък.
- Финска рецепта за телешко варено с моркови и картофени кнедли.
- Вкусна зимна рецепта за вегетарианци и вегани с българска нотка - пълнена прясна зелка със смес от печурки, боб и ориз.
Най-важните съставки
бакпулвер, бахар, боб, брашно, вода, грис, гъби, гъби печурки, дафинов лист, захар, зеле, картофи, кимион, консерва белени домати, консерва домати, лимон, лимонов сок, лимонова кора, лук, магданоз, майорана, масло, мащерка, моркови, олио, ориз, ряпа, сол, сол и пипер, телешки котлет, телешко, червен боб, червен пипер, черен пипер, чесън, шамфъстък, яйце
Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ