Регистрация

Пълнена печена тиква с месо и елда

Пълнена печена тиква с месо и елда
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4132

Тиква на фурна с плънка от мръвчици и гречка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиква
  • 150 грама варена елда (гречка) или от консерва
  • 2 с.л. масло
  • 200 грама чисто месо без кокали и жили (опитайте със свинско, телешко, пилешко)
  • 1 глава чесън
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч.ч. вода
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Отрежете горното капаче на тиквата и с лъжица изгребете семките и овкусете месестата част със сол и пипер.

2. Печете тиквата във фурна на 200 градуса за около час така, че да не стане много мека, да запази цялата си форма, но вътрешността да е достатъчно омекнала, че да може да се изгребе с лъжица. Отстранете и запазете вътрешността, като се стремите да не развалите външната форма на плодовия зеленчук. Нека остане стена с дебелина поне 1,5 см.

3. Отцедете зърната елда и ги запържете в сгорещеното масло.

4. В друг тиган сгорещете мазнина и запържете в нея наситнения лук, обеления и нарязан на тънки филийки чесън, а след като покафенеят - добавете при тях и месото на малки хапки.

5. Оставете да се пържи за 10 минути, след което добавете изчегъртаната вътрешност от тиквата, овкусете с подправки и изсипете и запържената елда.

6. Напълнете запечената тиква с плънката, излейте около 120 мл вряла вода и сложете капачето.

7. Печете още за около час или докато прецените, че ястието е готово.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта