Регистрация

Пълнена гъска с гарнитура от батати

Пълнена гъска с гарнитура от батати
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1430

Печена гъска с ябълки и гарнитура от сладки картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 гъска
  • 50 г масло
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. мед
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 6 ябълки
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 100 мл бренди
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 2 щипки карамфил (млян)
  • 2 с.м. корен джинджифил
  • 2 батата
  • зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Маслото на стайна температура разбъркайте на крем и добавете в него меда, намачкания чесън, кимиона, солта, пипера и канелата. Разбъркайте добре и с тази паста намажете гъската, като се опитате да вкарате от сместа и под кожата.

2. Оставете птицата настрана да почива с овкусителите си и през това време направете ябълковата плънка. Ябълките се режат на кубчета, а лука се наситнява. Лука се запържва в олиото, добавят се ябълките и кафявата захар и се готвят до омекване. Налива се брендито и се готви докато се изпари. Овкусява се с рендосания джиднжифил и карамфила и се маха от огъня. С тази плънка се пълни птицата и се зашива или захваща с клечки (шишове).

3. Картофите се нарязват на парчета и се овкусяват със сол и зехтин. Птицата влиза във фурната с гърдите надолу и се пече на 180 градуса за 1-1:30 часа в зависимост от големината. Бататите се добавят в тавата, като идеята е да попият част от отделилия се сос.

4. Готовата гъска се серивра със сладките картофи и част от плънката.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта