Регистрация

Пъдпъдъци със зехтин и сушени плодове

Пъдпъдъци със зехтин и сушени плодове
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1159

Мариновани пъдпъдъци с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пъдпъдъка
  • 80 мл зехтин
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер на прах
  • малко анансон и кардамон по желание
  • 1/2 ч.л. канела
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • 50 г стафиди
  • 50 г сушени вишни

Начин на приготвяне:

1. Пригответе марината като смесите зехтина с лимоновия сок, меда, намачкания чесън и подправките.

2. Обтрийте пъдпъдъците вътрешно и външно с маринатата и потопете в нея доколкото е възможно. Приберете в хладилник като периодично отваряте, за да разбъркате и обърнете птиците в маринатата. Можете да държите час-два така, но най-добре е да постоят 12 часа, за да се овкусят хубаво.

3. Сушените плодове залейте с вряла вода 30-тина минути преди готвене.

4. Разпределете по малко от оставащата марината в коремите на пъдпъдъците и сложете вътре и плодовете. Подредете птиците в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре разпределете оставащата марината.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.

6. Поднесете по 1 пъдпъдък в порция, като залеете с отделилия се в тавата сос от печенето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта