Регистрация

Пурички със спанак и крем сирене

Пурички със спанак и крем сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1529

Панирани сиренца със спанак и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 опаковки х 125 грама крем сирене
  • 200 г спанак
  • 1 топка моцарела
  • 100 г кашкавал
  • 1 с.л чесън на прах
  • сол и пипер на вкус
  • брашно
  • яйце
  • галета
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Кипнете 1 литър вода с 1 ч.л. сол. Щом заври добавете измитите листа спанак и гответе 3 минути. След това изсипете в гевгир и шокирайте в ледена вода или под течаща студена. Отцедете добре спанака и го наситнете.

2. Моцарелата и кашкавала рендосайте.

3. В купа изиспете крем сиренето и към него добавете спанака, другите две сирена, сол и пипер на вкус и чесън на прах. Разбъркайте хубаво.

4. Застелете плоска тава с хартия за печене, изсипете сместа върху нея и с шпатула я заравнете така, че дебелината й да е около 1,5 до 2 см. След това приберете във фризер за 30-40 минути.

5. Замръзналата смес извадете с все хартията, а после винмателно обърнете и отлепете хартията. С остър нож нарежете на пурички с дължина около 10 см. и ширина около 3 см.

6. Пригответе си една чиния с разбито яйце, втора - с брашно и трета - с галета, като си оставите още едно яйце и пликовете с брашно и галета за добавяне при нужда.

7. Сгорещете олио в дълбок съд за пържене на маслена баня и си застелете чиния за вадене с домакинска хартия.

8. Взимайте пръчица, овалвайте първо в брашно, след това в яйце, после в галета, после пак в яйце и отново в галета. Пускайте да се пържи до получаването на златиста коричка. Нека огънят е умерен до силен, за да не прегарят панираните сиренца. След като се отцедят подобаващо върху домакинската хартия сервирайте с любимия си сос за потапяне на доматена основа.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 55 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта