Панирани варени яйца за ордьовър
Кошнички от варени яйца с плънка от жълтък и горчица.
Необходими продукти:
- 12 яйца + 3 за панировката
- брашно (около 200 г)
- галета (около 300 г)
- олио за пържене на маслена баня
- 200 г майонеза
- 2 с.л. горчица
- сол и пипер на вкус
- лют сос на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете 12 от яйцата до твърдост и ги охладете. Обелете и разполовете през средата по дължина.
2. Жълтъците съберете в купа, добавете при тях майонезата, горчицата, лютия сос, сол и пипер и намачкайте на пюре. Пресипете в пош и приберете в хладилник.
3. Белтъчените кошнички овалвайте в брашно, после в разбито яйце и след това в галета. Пържете на маслена баня за по 30-40 секунди и вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Изчакайте да се охладят.
4. Когато са готови белтъците, подредете ги в плато и шприцовайте от жълтъчена смес в средата на кошничките. По желание можете да поръсите с наситнен пресен лук или листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ