Пукани люти чушки с мед
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 16059
Печени люти чушлета с марината от оцет, зехтин, мед, чесън и магданоз.
Необходими продукти:
- 100 г люти чушки, сорт „шипка“
- 1 средно голям морков
- 1 голяма скилидка чесън
- 1 с.л. мед
- 1 ч.ч. винен оцет
- ½ ч.ч. зехтин
- Сол на вкус
- Наситнен магданоз; по желание
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките хубаво от всички страни. През това време смесваме зехтина, оцета, меда и солта в подходящ буркан с капак. Настъргваме чесъна и моркова на ситното ренде в тази смес, затваряме буркана и разклащаме. Когато чушките се изпекат, ги слагаме горещи в буркана. Оставяме да се охлади и поднасяме, поръсено с магданоз по желание.
Най-важните съставки
зелени люти чушки, зехтин, лют пипер, люта чушка, магданоз, малки люти чушлета, мед, моркови, оцет, сол, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ