Пуешко с корнфлейкс
Панирани хрупкави пуешки хапки със соев сос.
Необходими продукти:
- 500 г пуешко месо
- 2 яйца
- ½ чаша натрошен корнфлейкс
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- къри на прах
- масло
- готов къри сос
Начин на приготвяне:
1. Първо натрошете корнфлейкса в хаванче. Не го раздробявайте прекалено на ситно.
2. След това нарежете пуешкото месо на тънки филии, за да се опече пуйката по-лесно отвътре и за да не прегорите корнфлейкса, с който ще я покриете след това.
3. След като нарежете цялото месо, трябва да го подправите. Поръсете със сол, черен пипер, червен пипер и къри от двете страни на пуйката.
4. След това потопете едно парче от подправената пуйка в купа с 2 разбъркани яйца и го покрийте цялото с яйцата. Веднага покрийте оваляното в яйца парче в натрошения корнфлейкс. Повторете тази процедура и с останалите парчета пуйка.
5. Загрейте масло в един тиган. Когато се загрее, прибавете покритите с корнфлейкс парчета пуйка и ги изпържете. За гарнитура използвайте готов къри сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ