Пудинг с орехова глазура
Сладкиш с фурми.
Необходими продукти:
- 250 г нарязани фурми
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 300 мл кипяща вода
- 150 г масло
- 150 г нерафинирана захар
- 2 яйца
- 250 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. есенция от ванилия
За ореховата глазура:
- 25 г масло
- 5 с.л. нерафинирана захар
- 5 с.л. сметана
- 50 г нарязани орехи
Начин на приготвяне:
1. Намаслете постлана с хартия за печене формичка с диаметър 20,3 см.
2. Сложете фурмите и содата в купа и добавете водата.
3. Заделете за 30 мин. Направете пухкав крем от маслото и захарта, като ги разбиете.
4. Постепенно прибавете яйцата, като не спирате да разбивате.
5. Прибавете брашното, бакпулвера, ванилията и сместа с фурмите.
6. Изсипете всичко в съда за печене.
7. Печете 1 час на 180ºC.
8. За топинга, разтопете маслото в тенджерка.
9. Добавете захарта и сметаната.
10. Оставете да къкри на слаб огън 2 мин. и добавете орехите.
11. Извадете пудинга от тавичката, полейте с топинга и поднесете топъл.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ