Домашна торта с мармалад и сметана
Кекс с маково семе, какао, плодово сладко и заливка от сметана и захар.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 1 ч.ч. мармалад или конфитюр от вид по желание
- 1 с.л. сода, угасена с оцет
- ванилова есенция
- брашно - колкото поеме (около 2 ч.ч.) - целта е субстанцията да стане като гъсто палачинково тесто
- какао, стафиди, маково семе
За крема:
- 500 мл заквасена сметана
- 1 ч.ч. пудра захар
- счукани орехи
Начин на приготвяне:
1. Направете тестото като разбиете продуктите за него и го разделите на три равни части в три отделни съда. В единия добавете какао, в другия - стафиди, а в третия - маково семе.
2. Намазнете тавичка за печене на сладкиши и внимателно излейте пластовете един върху друг като по средата бъде какаовия. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
3. Направете глазурата като разбиете сметаната и пудрата захар заедно. Намажете тортата докато е още топла. Поръсете със счукани орехи и приберете в хладилника за няколко часа да се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ