Няколко вида глазура за торти
Изберете топинг за торта с бял или черен шоколад, лимон и ванилия.
Необходими продукти:
За белтъчен топинг:
- 300 грама пудра захар
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 яйца
За тъмна шоколадова глазура:
- 200 грама тъмен шоколад
- 150 грама пудра захар
- 2 с.л. мляко
За плодова покривка на торти и сладкиши:
- 500 грама мармалад от плодове по избор
- 3 с.л. вода
За лимоновия крем:
- 200 грама пудра захар
- 2 с.л. лимонов сок
- жълта боя за храна
- 1 пакетче ванилия
За глазура с ядки и бял шоколад:
- 100 грама пудра захар
- 100 грама бял шоколад
- 50 грама орехи
- 1 ч.л. мляко
- 1-2 пакетчета ванилия
Начин на приготвяне:
1. Блатовете за тортата трябва да са готови, сиропирани и слепени. Глазурата е подходяща и за кексове, като тя е просто елегантната финална щриха на десерта. Кой вариант от предложените ще изберете, зависи от търсения ефект, а защо не опитате всички при няколко поредни правения на торта с една и съща основа. За начало пресейте пудрата захар за белтъчния крем и добавете при нея белтъците на двете яйца и лимоновия сок. Разбийте с миксер до получаването на гъста пяна и намажете с нея сладкиша.
2. Шоколадовия пласт пригответе като разтопите шоколада на водна баня и добавите в него млякото и пудрата захар. Залейте докато е още топло.
3. Мармалада разбийте с водата и оставете на водна баня докато част от течността изври. След това минете през тензух или цедило. Намажете десерта.
4. Пак на водна баня пригответе лимоновия крем като изсипете лимоновия сок в пудрата захар и разбърквате докато сместа се сгорещява. След това добавете ванилията и боята за храна и нанесете пласта глазура докато е топъл. Можете да използвате на няколко слоя.
5. Белия шоколад разтопете на водна баня, прибавете в него пудрата захар, млякото, ванилията и накълцаните на ситно или стрити на прах орехи. Залейте за финал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ