Пролетна супа с гъби, спанак и тортелини
Супа с паста, печурки, спанак и пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 21.03.2017
Приветстваме пролетта с една лека, но засищаща супа без месо, в която комбинираме зеленчуци, гъби и тестени изделия, за да превърнем ястието в питателна и здравословна храна. Първо запържваме печурки в масло, а след като ги извадим, в същия съд добавяме наситнени лук и чесън, готвим ги до позлатяване, сгъстяваме с брашно, ароматизираме с мащерка и заливаме с бяло вино и зеленчуков бульон. Основата на супата е готова.
В течността добавяме тортелини. По желание можете да си вземете тестени хапки с плънка, различна от сиренената, но е нужно да признаем, че в тази рецепта именно сирената носят уникална наслада. Все пак изборът е ваш. Когато пастата се свари хубаво добавяме листенца бейби спанак и сметана, овкусяваме със сол и пипер и връщаме запържените гъби във вече махнатата от огъня чорба. Сервираме докато е топла и по желание с рендосан пармезан или кашкавал, които да придадат още плътност и елегантност на ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ