Пролетна баница с тиквички
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 1845
Солен пай с два вида сирене и тиквички.
Бон Апети
Излъчен на 01.03.2016
С идването на месец март вече животът мирише на пролет и готварския манталитет на българина се пробръща в търсене на по-леки и профирни ястия. Затова правим пролетен пай в стил баница, като корите за традиционното родно ястие ползваме за обвивка на вкусна плънка от яйца, сирене и тиквички, ароматизирана на копър и чесън. Получава се апетитно тестено ястие със запечени кори до кафяво за външност и сърцевина от пухкав зеленчуково-яйчен ефир с бучки сиренце.
Най-важните съставки
копър, кори за баница, масло, сирене, сметана, сол, сол и пипер, тиквички, черен пипер, чесън, чесън на прах, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ