Регистрация

Баница с ориз и месо



Баница с ориз и месо
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3501

Балканска баница със спанак, сирене, пилешко филе и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.05.2016

Богата баница със сирене се готви в кухнята на Лора и Стоян, защото за разлика от традиционната българска баница, в тази сиренето е просто един от многото компоненти на плънката. Домашната баница в случая се прави с дебели кори и наподобява солен пай с пилешко, в който има балканска нотка, защото идеята за рецептата се взима от няколко различни типа баници, традиционни за приготвяне не само в страната ни, но и в Гърция и Турция. От начина на правене на родопския клин взаимстваме идеята за ориза, сиренето си е по родна рецепта, пилешкото месо се слага в турските баници, а спанака е добавка за баници в няколко български региона. Накрая сместа от варено пилешко месо, сварен ориз, натрошено бяло сирене, спанак, яйца, лук и магданоз се увива в корите и по този начин баницата започва да прилича и на френските пайове. А ако искате да опитате и вкуса - направете я у дома си, защото това е храна, която не можете да си купите от магазина.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта