Препечени филийки с патладжани и сирене
Брускети на барбекю с гриловани патладжани.
Бон Апети
Излъчен на 23.06.2017
Страхотни брускети със зеленчуци и сирене се разкриват в тази рецепта, където готвим върху скара или барбекю. Ако не разполагате с двор, можете да използвате котлона на печката и наребрения си тиган. Първо патладжаните се режат на шайби, посоляват се, за да пуснат горчивината си и след това се измиват и подсушават. После кръгчетата се намазват със зехтин и се запичат двустранно върху горещите метални ребра.
Следва приготовлението на ароматен сос за брускети от чесън, копър, мента, оцет, зехтин, люти чушлета, сол и пипер. В него се овалват патладжаните и се оставят да се мариноват докато се препекат филийките хляб. Накрая върху апетитните хрускави хлебчета се слагат патладжани и се поръсват с натрошено краве сирене. Ако искате нещо по-луксозно, можете да използвате друг вид сирене по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ