Брускети Помодоро с чесън
Препечен хляб с чесън и доматен сос.
Необходими продукти:
- 4 зрели домата, настъргани
- 8 резена прясна багета или чабата
- 3 скилидки чесън, обелени, 2 от тях ситно нарязани
- 1 чаша листа рукола
- 1 клонче тим
- 1 с.л. балсамов оцет
- чист зехтин високо качество
- настърган италиански пармезан
- едра морска сол
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете доматите, 1 с.л. чист зехтин, клонче тим, нарязан чесън и пипер в купа и оставете да се мариноват така за 15 минути. Разбърквайте от време на време.
2. Леко намажете всички страни на хляба със зехтин и печете, докато стане златисто кафяв. Отстранете от фурната и намажете всички страни с цяла скилидка чесън.
3. Отстранете клончето тин от доматената смес и намажете с нея върху всяка брускета.
4. Поръсете със сол, настърган пармезан, рукола, малко зехтин и балсамов оцет. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ