Предястие от пилешко с авокадо
Салата с пилешко, авокадо и чушки.
Необходими продукти:
- 2 плода авокадо
- 400 г варено или печено пилешко месо (може и останало от предишно готвене)
- връзка магданоз
- 2-3 червени сладки чушки
- 1/2 глава червен лук
- сокът на 1 лимон
- 2 с.л. кисело мляко
- сол и пипер на вкус
- 50 г кашкавал, пармезан или друго жълто сирене по желание
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на малки хапки и прехвърлете в купа.
2. Добавете нарязания на тънки полумесеци червен лук.
3. Авокадото разделете на две половини, махнете костилката, обелете и нарежете на кубчета. Прибавете към останалите продукти.
4. Червените чушки измийте, разделете на две части по дължина и махнете семките. Нарежете на тънки лентички по ширина и изсипете в купата.
5. Разбъркайте лимоновия сок с киселото мляко, солта и пипера, подправете салатата и разпределете в порции или подходящ съд за сервиране.
6. Наситнете магданоза и поръсете отгоре. Рендосайте кашкавала и също поръсете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ