Регистрация

Правоъгълен ябълков сладкиш в тавичка

Правоъгълен ябълков сладкиш в тавичка
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1014

Ябълков кекс с основа от ябълки в захар и тесто с дъх на ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 червени средни по размер ябълки
  • 1/2 лимон
  • 3 яйца
  • 125 г захар
  • щипка сол
  • ванилия - захар, есенция, екстракт или друго по избор
  • 100 мл мляко
  • 80 мл олио
  • 220 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • масло за намасляване на тавичката
  • 2-3 с.л. захар за поръсване на тавичката
  • 1-2 с.л. пудра захар за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Ябълките обелете и разрежете на четвъртини. След това отрежете неядливата сърцевина и всяка четвъртинка нарежете на 5-6 тънки полумесеца. Прехвърлете ги в купа и залейте със сока на 1/2 лимон. Разбъркайте и оставете настрана докато им дойде времето.

2. Чукнете в купа яйцата и добавете захарта с щипка сол. Разбийте с миксер до получаването на пяна, в която цялата захар е абсорбирана. Добавете млякото, разбийтте пак, а после сипете и олиото и разбийте. Ако ванилията е течна - вкарайте я сега. Ако е на прах, смесете я с брашното.

3. Сложете над купата сито, цедка или гевгир и пресейте бакпулвера с брашното и сухата ванилия, ако е такава. След това разбийте финално до пълна хомогенност.

4. Вземете правоъгълна тава с приблизителни размери 21х11 и намажете дъното и стените щедро с масло. След това изсипете ябълковите рзени и ги заравнете сравнително. Няма нужда да редите, просто избутайте онези, които образуват кулички.

5. Залейте отгоре с тестото и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса за 40 минути. След изваждане направете тест с клечка за зъби.

6. Оставете да се охлади за 10 минути, а след това по желание поръсете с пудра захар през цедка. Разрежете на правоъгълници и сервирайте.

 

Източник:YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта